Missie en visie

Heilig Hartschool Dongen:

Ontmoet, ontdek & ontwikkel,                   omdat alle talenten tellen!

missie-en-visie-e1475755353748

Waarvoor staat onze school? (kernwaarden)
Binnen de Heilig Hartschool ontmoeten we elkaar met respect voor de ander, zo ontstaat er een veilige sfeer op school. Binnen die veiligheid gaan we op zoek naar elkaars talenten en ontdekken we waar we talent voor hebben en wat ons meer moeite kost om te leren. Zo ontstaat er vanuit natuurlijke nieuwsgierigheid een hoge betrokkenheid bij het leren.

Waarom bestaat onze school? (hoger doel)
Door gebruik te maken van moderne leermiddelen en de leerstof contextrijk aan te bieden binnen thema’s of vanuit de actualiteit, ontstaat er ruimte voor het ontwikkelen van de andere talenten van onze leerlingen. Dit maakt ons nieuwsgierig naar wat zij zelf willen leren en geven we hen daar waar mogelijk de ruimte om deze doelen te bereiken. Onze leerlingen verlaten na 8 jaar onze school als stabiele jongvolwassenen, die het lef hebben om, vanuit hun eigen talenten, een tikkeltje eigenwijs te zijn.

Waar gaan we naartoe met onze school? (gewaagd doel)
Binnen onze nieuwe talentcampus gaan we uit van een grote mate van autonomie. Zo streven we een leergemeenschap na, waarbinnen ieder individu de mogelijkheid krijgt om eigenaar te zijn van het eigen leerproces. Een grote mate van nieuwsgierigheid, kritisch, maar ook oplossingsgericht denken en samenwerking zijn voorwaardelijk om de effectiviteit van de leeractiviteiten van dusdanig niveau te laten zijn, dat het leren tegelijkertijd leuk is!

 

"Sterk de wereld in"

Meer informatie?